Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne danie kuchni góralskiej. Jak najbardziej polecamy kuchnię regionalną, bardzo ciekawą i niesamowitą pod względem smakowym...mnóstwo w niej aromatu i...jak się okazuje całkiem znaną w każdym zakątku naszego państwa. Po prostu kochamy polskie smaki.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3472
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14759
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3472
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14759
Składniki
Ziemniaki gotujemy, ubijamy i studzimy. Dodajemy pozostałe składniki, wyrabiamy na jednolitą masę, formujemy na owalne placki o grubości 1 cm. Zapiekamy 30-40 min (do zrumienienia) w temperaturze 180°C. Podajemy z masłem, bryndzą lub skwarkami.