Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką kapustę przygotowałam dzis na spotkanie z przyjaciółmi.Proste i smaczne danie jednogarnkowe.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 58
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1004
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1134
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 58
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1004
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1134
Składniki
mięso umyć,pokroic w kostkę ( niezbyt dużą),dodać pieprz,sól,majeranek,posiekany czosnek,słodka paprykę,wszystko wymieszać i odstawic na 2 godziny
po dwóch godzinach mieso włozyc na rozgrzany tłuszcz i usmazyc na rumiano,przełozyc do garnka ,wlac wodę,a na pozostałym tłuszczu zrumienic pokrojona cebule i pieczarki,dodac do mięsa
do garnka wlozyc przyprawy,pokrojona marchew i gotowac do miekkości,kiedy mieso jest miekkie dodać grubo pokrojoną mlodą kapustę ,koncentrat i cukier
wszystko razem gotowac jeszcze okolo 15 minut,całość zagęścić mąką rozmieszaną z wodą.Kapusta nie moze byc rozgotowana a chrupiąca,
Podawac w z pieczywem.