Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta zasmażana z cebulą i pietruszką... na samą myśl o takim daniu burczy mi już w brzuchu :-) Ten kto jadł ją choć raz, wie, że ciężko jest jej się oprzeć. Taką kapustę podałam z kurczakiem zapiekanym w cieście francuskim, ale według mnie idealnie nadaje się do prostego schabowego z ziemniakami. Polskie, bardzo smaczne danie :-)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
Kapustę dokładnie myjemy i kroimy na drobne kawałki, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy z zielem angielskim i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok 20 minut, cedzimy. W dużym rondlu rozgrzewamy masło i wrzucamy na nie podgotowaną kapustę oraz posiekaną pietruszkę. Całość podsmażamy ok 15 minut.
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle. Gorącą cebulkę dodajemy do kapusty.
Kapustę doprawiamy do smaku octem, solą, pieprzem i cukrem. SMACZNEGO :-)
zdj