Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas letnich dni (zwłaszcza kiedy jest upalnie) nikt nie ma ochoty "smażyć" się w kuchni robiąc obiad. Ja w takich przypadkach stawiam na proste, szybkie potrawy. Poniższy przepis taki jest. Uszykowanie go nie zajmie Wam więcej niż 30 minut.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 127
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 262
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 99
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3331
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 127
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 262
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 99
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3331
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, aż będą miękkie. Odcedzamy z wody, studzimy. Obieramy ze skórki, kroimy w kostkę lub plastry. Przekładamy do miski. Szczypior i koperek drobno siekamy, dodajemy do ziemniaków. Dokładnie mieszamy.
Szykujemy sosy: - sos 1: do oleju dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodajemy ocet. Mieszamy. Doprawiamy do smaku miodem, solą i pieprzem. - sos 2: majonez mieszamy z jogurtem naturalnym. Dodajemy musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Ziemniaki podajemy razem z obydwoma sosami - każdy sos w osobnym naczyniu.