Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny biszkopt i masa z dużą ilością mleka, pycha!!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12288
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 231
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12288
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 231
Składniki
Ciasto: Białka ubić osobno. Stopniowo dodać cukier (wraz z cukrem waniliowym) Dodawać po jednym żółtku cały czas miksując na puszystą masę. Mąkę, budyń czekoladowy i proszek do pieczenia przesiać i dodawać po trochu do ciasta. Delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Piec 30min. w temp. 160" * Wymiary blaszki standardowe Ciasto wystudzić i przeciąć na pół...
Masa: 500ml. mleka gotujemy z białą czekoladą. Pozostałe 100ml. mleka mieszamy z cukrem i mąką. Całość gotujemy do zgęstnienia masy. Odstawić do wystudzenia!! Miękką Kasię utrzeć z 2-3 łyżkami cukru pudru, dodawać stopniowo "masę budyniową" cały czas miksując. Kremem smarujemy jeden blat biszkoptu, przykrywamy kolejnym. Na koniec zrobić polewę czekoladową, jednak ja tym razem tylko posypałam cukrem pudrem :)