Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to japońska zielona sproszkowana herbata
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Tą herbatę należy umieć zrobić. Piłam w wersji na ciepło i zimno. Zdecydowanie ta druga bardziej mi odpowiada. Do wykonania niezbędny jest spieniacz do mleka. Po co nam ten sprzęt ? Otóż jest to drobny proszek, który trzeba dobrze wymieszać. Produkowane są specjalne szczoteczki, których używają w Japonii podczas ceremonii parzenia. Można się jednak bez nich obyć ponieważ są bardzo drogie i zastąpić je sprzętem jaki prawie każdy posiada w swoim domu. Czyli małym mikserem do mleka. Wodę wlej do naczynia z proszkiem. Wymieszaj za pomocą spieniacza. Mleko też należy spienić. I posłodzić.
Wymieszać ze sobą i pić najlepiej chłodną herbatkę.