Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie ochotę na chwilę owocowego zapomnienia zapraszam serdecznie po przepis na Muffiny z mango ;) z ich upieczeniem powinien poradzić sobie każdy :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180 C. Papilotki umieszczamy w zagłębieniach formy na muffiny. Mango myjemy, obieramy, przekrajamy na pół, usuwamy pestkę, miąższ kroimy w małą kostkę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą.
Jajko rozmącamy, dodajemy je do mąki razem z cukrem, olejem, jogurtem, aromatem waniliowym i pokrojonym miąższem z mango. Papilotki napełniamy ciastem do 2/3 wysokości i wygładzamy na wierzchu.
Muffiny pieczemy ok. 30 minut na środkowym poziomie piekarnika. Po upieczeniu jeszcze przez 5 minut zostawiamy w formie, a potem wyjmujemy i studzimy.
Z cukru pudru i niewielkiej ilości wody ucieramy lukier. Muffiny polewamy lukrem, dekorujemy kawałkami mango oraz posypujemy wiórkami czekoladowymi.