Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki to świetny podwieczorek. Smakują również z popołudniową kawką lub herbatką.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 677
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 677
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Na wierzch muffinek: 30 g orzechów włoskich cukier brązowy Demerara · Mąkę pszenną i proszek do pieczenia przesiać przez sitko do miski, dodać sól · Do osobnej miski dać jajka, cukier brązowy, cukier brązowy, mleko, roztopione chłodne masło oraz cukier waniliowy i dokładnie wszystko wymieszać. · Pokroić bardzo drobno orzechy włoskie, a borówki amerykańskie umyć i dokładnie wysuszyć. · Następnie do mokrych składników znowu przesiać przez sito suche składniki i delikatnie wymieszać (aby tylko). Później dodać orzechy włoskie i znowu bardzo delikatnie wymieszać, a na końcu dodać borówki amerykańskie i ponownie wymieszać bardzo delikatnie. · Ciasto na muffinki włożyć do foremek silikonowych (wychodzi 12 sztuk). · Posypać na wierzchu drobno posiekanymi orzechami włoskimi oraz brązowym cukrem Demerara. · Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec przez 30 minut. · Sprawdzić patyczkiem czy są upieczone muffinki. · Smacznego !!!