Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, slodkie muffinki z mala niespodzianka :)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7242
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Odsłon: 42496
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 258
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7242
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Odsłon: 42496
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 258
Składniki
W misce wymieszac lyzka suche produkty, dodac olej i mleko, wymieszac (nie uzywamy miksera). Ciasto odstawic na 15 minut. Po tym czasie ciastem napelnic foremki do muffinkow (ja uzywam silikonowej, wiec nie musze jej natluszczac). Piec w temperaturze 180 stopni okolo 30 minut (sprawdzic patyczkiem). Gotowe muffinki przestudzic i dopiero wtedy wyjmowac z formy.
Ostudzone ciastka wydrazyc na srodku. Wydrazone okruszki rozdrobnic widelcem, dodac do nich rum i dzem, wymieszac. Przygotowana masa napelnic wydrazenia. Czekolade roztopic na parze, i polac muffinki na wierzchu (tak, by zakryc mase dzemowa). Wg uznania udekorowac bita smietana.