Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko,smacznie,zdrowo
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 81
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1025
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1148
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 81
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1025
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1148
Składniki
Brokuly oplukac,podzielic na rozyczk.Wrzucic na gotujaca sie i osolona wode.Gotowac of 3 do 6 minut.Odcedzic,Przeplukac bardzo zimna woda.Rozgniesc widelcem.Wazystkie warzywa pokroic,marchew zetrzec na tarce o malych oczkach.
Cebulke,selera naciowego i czosnek zeszklic na olivie.Dodac pozostale warzywa.Dusic na wolnym ogniu,doprawic sola i pieprzem.Podlac troszke wody i pozostawic do odparowania.Warzywa musza byc miekkie.Brokuly polaczyc z warzywami,dodac jajko,pokruszona fete oraz brokuly. Wszystko przyprawić.
Mase przelorzyc do foremek .Piec na zlory kolor w temperature 180 stopni przez 25-30 minut.
Masę można uformować jak zwykle kotlety ,obtoczyc w bulce i usmażyć. Ja na zdjeciu-usmazone na palelni teflonowej