Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przystało na murzynka....pycha.
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4972
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1384
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 145
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 53
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4972
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1384
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 145
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 53
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Składniki
Margarynę rozpuścić w garnku dodać cukier oraz rozpuszczone w wodzie (najlepiej ciepłej) kakao i pokrojone orzechy, zagotować. Odstawić do wystygnięcia.... a następnie dodać żółtka, mąkę, proszek i wymieszać. Z białek ubić pianę i dodać do ciasta.Upiec .Śmietanę ubić z cukrem pudrem . Wystudzone ciasto przekroić na 3 blaty,każdy z nich nasączyć ponczem wykonanym z gorącej wody i rumu,posmarować konfiturą i przełożyć ubitą z cukrem pudrem śmietaną.Polać polewą czekoladową. Polewa:125 ml śmietany 30% podgrzać i dodać tabliczkę mlecznej czekolady.
.