Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czekoladowy mazurek z czekoladową polewą
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 123
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 144
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1070
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 123
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 144
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1070
Składniki
Margaryna, cukier, kakao i wodę podgrzewać aż do zagotowania, następnie odstawić do przestygnięcia.
Do ostudzonego syropu dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia.
Białka ubić i delikatnie wmieszać do ciasta.
Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec ok. 40 min. w temp. 170-180°C.
Składniki rozpuszczać na wolnym ogniu stale mieszając, aż do uzyskania średniej gęstości.
Polać polewą upieczony murzynek.