Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 122
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 275
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2916
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 122
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 275
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2916
Składniki
Masło rozpuścić w misce dodać kakao, cukier i wodę. Gotować 7 minut.
Zostawić pół szklanki na polewę. Resztę wystudzić, dodać mąkę, żółtka i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszać.
Z białek ubić pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Masę przełożyć do blachy o wymiarach 25x40, wcześniej posmarować blachę tłuszczem i posypać bułką tartą.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez około 45 minut. Polać polewą.