Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nastała moja ulubiona pora roku, obfitująca w przepyszne i świeże owoce. Praktycznie cały rok czekam z niecierpliwością, by znów móc zakosztować słodkich truskawek, wybornych wiśni, soczystych czereśni i orzeźwiających arbuzów. Owoce są dobre same w sobie, bez udziwnień, dlatego najczęściej jadam je w postaci lekkich koktajli lub musów. Dziś prezentuję jeden z moich ulubionych: połączenie czereśni, moreli i jabłka. Pycha!
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 63
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 105
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 51
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 108
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 127
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 63
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 105
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 51
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 108
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 127
Składniki
Owoce płuczemy pod bieżącą wodą. Czereśnie drylujemy i wrzucamy do blendera. Dodajemy ćwiartki jabłka oraz pozbawione pestek morele. Do blendera wrzucamy ponadto: banana, rodzynki, wiórki kokosowe i imbir.
Wlewamy wodę i całość blendujemy na gładką masę.
Powstały w ten sposób mus przelewamy do wysokiej szklanki. Wierzch posypujemy płatkami orkiszowymi. Ozdabiamy czereśniami. Mus podajemy schłodzony. Smacznego!