Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na większości przyjęć możemy spotkać galaretę drobiową, którą lubię. Dziś zaproponuję Wam mus z piersi kurczaka z warzywami, delikatny i bardzo smaczny.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Do garnka wlewamy 2 litry wody, wkładamy pierś z kurczaka i oskrobaną marchewkę, dodajemy kostkę rosołową, pieprz i sól. Gotujemy na niewielkim ogniu do miękkości. Ugotowane mięso i marchewkę wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Odmierzamy 300 ml wywaru i w gorącym rozpuszczamy żelatynę, doprawiamy do smaku i odstawiamy by lekko przestygła.
Silikonowe foremki smarujemy lekko olejem. Pierś z kurczaka kroimy na drobniejsze kawałki, rozdrabniamy blenderem razem ze 100 ml. wywaru z żelatyną. Wykładamy na dno naszych foremek. Tak samo postępujemy z marchewką, czyli rozdrabniamy blenderem na gładką masę z następną porcją 100 ml. wywaru, wykładamy do foremek na mus z piersi kurczaka. Odsączony groszek rozdrabniamy z ostatnią porcją wywaru i 2 łyżkami pietruszki, wykładamy na mus z marchewki. Naszą przekąskę wstawiamy do lodówki najlepiej na noc, podajemy z cytryną lub octem, w zależności co lubimy.