Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niskokaloryczny, orzeźwiający, kolorowy deser. tani i łatwy w przygotowaniu :-)
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 385
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10297
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 52
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 385
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10297
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 52
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 5 szkl. wrzątku. Wystudzić i pokroić w kostkę. Mleko z cukrem i aromatem waniliowym zagotować. Powoli wsypywać kaszę manną, cały czas mieszając aby nie powstały grudki. Gotowac na małym ogniu kilka minut, aż kaszka zgestnieje. Wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę. Przestudzoną kaszkę utrzeć kilka minut mikserem z ajerkoniakiem na gładką masę. Dodać ubite białek i wymieszać wszystko delikatnie, najlepiej łyżką. Brzoskwinie pokroić w kostkę i razem z kostkami galaretki dodać do musu. Delikatnie wymieszać i przełożyć do pucharków lub szklanek. Schłodzić w lodówce ok. 1 godz. Można posypać startą czekoladą, posypką lub udekorowac bitą śmietana w wersji ekskluzywnej ;-) Smacznego