Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na soczystą i kruchą polędwiczkę z musztardowa nutą. Mięso pieczone jest w rękawie, dzięki czemu jest miękkie i delikatne, a dodatek musztardy dodaje mu niesamowitego aromatu.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Na początku przygotowujemy marynatę. Musztardę łączymy z olejem rzepakowym i miodem, a następnie nacieramy oczyszczoną z błonek polędwicę i odstawiamy ją na minimum godzinę do lodówki. Zamarynowaną polędwicę obsmażamy delikatnie z obu stron na patelni z odrobiną oleju. Podczas smażenia oprószamy mięso solą i pieprzem, a następnie wkładamy je do rękawa, dodajemy pozostałą część marynaty i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy przez około 30 - 35 minut. * Do rękawa możemy włożyć także plasterki cebuli, dzięki czemu mięso będzie jeszcze bardziej soczyste. Życzę smacznego! :)