Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niejednokrotnie robiłem pizze na gotowym cieście i zawsze była świetna tzn. do wczoraj, kiedy to nie wytrzymałem i wymyśliłem coś jeszcze lepszego, coś czym jednocześnie mogę się podzielić z Wami.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 24
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 263
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1175
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 24
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 263
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1175
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
Podsmażamy pokrojony boczek z cebulką dodając pod koniec czosnek. Dodajemy pokrojone pieczarki i podsmażamy całość. Opłukaną fasolkę miażdżymy widelcem, dodajemy chilli, olej i paprykę wędzoną. Całość mieszamy na gładką pastę.
Ciasto wyjmujemy z tuby. Kroimy je na 12 ok 2 cm krążków. Do wysmarowanej masłem formy na mufinki układamy krążki. Pieczemy w 170oC przez ok 9 minut. Od razu po upieczeniu wgniatamy środek mufin. Dno mufin wykładamy pastą z czerwonej fasoli. Jeszcze tylko pieczarkowy farsz i starty chedar. Smacznego :)