Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po rosołku przyszedł czas na danie główne. Moja propozycja na dziś to schabowy taki prawdziwy dawny jak u babci. Podawany najczęściej z tłuczonymi ziemniakami.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 11822
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 201
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 11822
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 201
Składniki
Mięso lekko osolić, posypać pieprzem. rozbić tłuczkiem. Zalać roztopionym smalcem i odstawić na 30 min. Wszystkie sypkie składniki mieszamy. Jajka ubijamy. Mięsko wyjmujemy z tłuszczu, maczamy w jajku,potem w panierce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron aż się zrumieni. SMACZNEGO!!!