Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Przygotowałem ciasto na naleśniki , musi być dość rzadkie. Smażyłem na patelni cienkie placuszki na rumiano. Pierś kurczaka pokroiłem na małą kosteczkę , podsmażyłem na patelni na rumiany kolor . Sparzyłem i pokroiłem pomidora po obraniu , na małe cząsteczki . Posiekałem natkę pietruszki , dodałem ser , wszystkie składniki na farsz dokładnie wymieszałem , doprawiłem do smaku. Długie części pora po umyciu pokroiłem na cieniutkie paski / jak najdłuższe wtedy łatwiej związać / , następnie wrzuciłem do wrzątku na 1 minutę , przelałem zimną wodą . Na każdy naleśnik położyłem dwie łyżki farszu , zwinąłem boki naleśników do wewnątrz , związałem porem . Tak przygotowane naleśniki włożyłem do żaroodpornego naczynia wysmarowanego wcześniej tłuszczem , wstawiłem do piekarnika nagrzanego do około 200 stopni C na kilka minut aby sakiewki dobrze się podgrzały. Podałem z sosem czosnkowym , z koperkiem , łagodnym.