Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na truskawki
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 361
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 361
Składniki
Wymieszać mleko, jaja ,mąkę i sól. Z przygotowanego ciasta usmażyć naleśniki.
Truskawki umyć, wrzucić do rondla, podlać 5 łyżkami wody, dodać cukry i dusić około 10 minut. Gdy truskawki zmiękną dodać galaretkę, dokładnie wymieszać i odstawić do wystygnięcia.
Czekoladę rozpuscić w kąpieli wodnej, masę truskawkową rozsmarować na naleśnikać, złożyć w trójkąty i polać roztopioną czekoladą. Smacznego.