Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna kolacja, bogata w białko. Naleśnik z twarogiem ale nie na słodko lecz pikantnie, do tego świeże zioła, żeby się dobrze trawiło wieczorkiem kiedy się położymy do łóżek :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Naleśniki: wszystkie składniki połączyć, mąki dodać tyle żeby ciasto miało gęstą, lejącą konsystencje. do ciasta można dodać trochę przyprawy curry. Usmażyć na gorącym oleju, możliwie cienkie naleśniki.
Farsz: zioła i cebulkę pokroić drobno, dodać do twarogu, zagnieść razem z papryką, posolić, popieprzyć.
Połowę naleśnika smarować farszem, i składać w trójkąty.
Ponownie rozgrzać patelnie i na oleju podsmażać poskładane naleśniki z dwóch stron, żeby miały "chrupiącą skórkę".
Podawać na ciepło, świetnie smakują ze świeżymi pomidorami :)