Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe do zrobienia i oczywiście przepyszne:) zachęcam do wypróbowania przepisu:) wiem, że większość pań zwraca uwagę na zdjęcie dodam je już niedługo:)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 719
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 142
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 719
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 142
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Robimy naleśniki, do tej ilości farszu jakieś 5 lub 6
Mięsko podsmażamy na patelni, przyprawiamy chili i dodajemy odcedzoną kukurydze, fasole i/lub paprykę i ogórki, mieszamy razem z mięsem i chwile razem dusimy. Farsz rozkładamy na cały naleśnik i zwijamy w rulonik lub tak jak krokiety:) Robimy sos beszamelowy - podgrzewamy mleko razem z masłem, dodajemy przyprawy i zagęszczamy mąka rozmieszana w zimnym mleku. Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem i posypujemy startym serem. Zapiekamy aż ser nabierze ładnego złoto - brązowego koloru w temp 180C