Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Razowe naleśniki z pysznym wypasionym nadzieniem:)
Gołąbki po azjatycku to świetna alternatywa dla naszych rodzimych gołąbków z...
Odsłon: 578
Gołąbki po azjatycku to świetna alternatywa dla naszych rodzimych gołąbków z...
Odsłon: 578
Składniki
Ciasto na naleśniki: mleko, wodę i jajko roztrzepujemy, następnie dodajemy olej, sól i przesianą mąkę. Mieszamy, aż do powstania jednolitej konsystencji. Odstawiamy na 15 minut.
W tym czasie na patelnię wlewamy oliwę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i rozgrzewamy. Dodajemy umyty szpinak i podsmażamy do zwiędnięcia. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzem, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.
W tym czasie rozgrzewamy patelnię teflonową, wylewamy cienką warstwę ciasta i pieczemy po kilka minut z każdej strony (do lekkiego zrumienienia).
Każdy naleśnik smarujemy serem, następnie dodajemy szpinak, pokrojone suszone pomidory i posypujemy prażonym słonecznikiem. Zwijamy naleśniki i zajadamy:) Smacznego:)