Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie wspomnienie dzieciństwa. Tanie i szybkie ciasto na co dzień i od święta.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 55
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 996
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1129
Polecam.
Odsłon: 1219
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 55
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 996
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1129
Polecam.
Odsłon: 1219
Składniki
Ze składników na ciasto zagnieść szybko kruche ciasto. Podzielić na 4 części. Z papieru do pieczenia wyciąć 4 krążki o średnicy 26 cm. na papierze wałkujemy kolejno 4 cz. ciasta. Piec na złoty kolor w 180 stopni.
Żółtka i mąkę rozmieszać dokładnie w 1,5 szklanki mleka, tak aby nie było grudek. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Na gotujące mleko wlewamy rozmieszaną z żółtkami mąkę. Gotować zgęstnieje.
Gorącym budyniem przekładamy placki. Wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem. Ciasto najlepsze jest na drug lub trzeci dzień.