Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dzisiaj pisanki wykonane bez chemii! Naturalne, roślinne barwniki! Efekt - super. Jajka farbowane w wywarze z czerwonej kapusty (niebieskie), wywarze z buraków (fioletowo - różowe), kurkumie (żółte) i łupinach z cebuli (brązowe). Czasochłonne, ale warto!
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 57
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 71
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 101
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 57
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 71
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 101
Składniki
Małą główkę czerwonej kapusty pokrój na kawałki, zalej wrzątkiem z odrobiną octu i gotuj ok. 20 minut. Włóż ostrożnie umyte jajka (najlepiej białe), gotuj ok. 8 - 10 minut i pozostaw w wywarze na 3 godziny. Buraki zetrzyj na tarce i dalej postępuj jak wyżej. Łupiny cebuli zalej wrzątkiem, zagotuj i włóż ostrożnie jajka. Gotuj 10 - 12 minut. Wyjmij jajka i ostudź. W garnku z wodą ugotuj jajka z dodatkiem kurkumy, 10 - 12 minut. Ostudź w wodzie. Ostudzone i wyschnięte jajka możesz wypolerować kuchennym ręcznikiem nasączonym niewielką ilością oleju. Wesołych Świąt. P.S. Pomysł zaczerpnięty z tego miejsca.