Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowy bo lżejszy i delikatniejszy:-))
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41145
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 95
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 115
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 147
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41145
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 95
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 115
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 147
Składniki
Mięso myjemy i oczyszczamy wkładamy do garnka razem z wątróbką i zalewamy zimną wodą około 3,5l. Dodajemy kostki bulionowe i nieco wegety, wsypujemy też suszony lubczyk. Gotujemy około godziny na wolnym ogniu tak aby rosół gotował się delikatnie. Po godzinie gotowania obrane i opłukane warzywa dodajemy do garnka razem z bukietem warzyw zielonych tzn: natka pietruszki, koperek i seler związane nitką. Gotujemy jeszcze 30minut. Ja o tej porze wrzucam zielony bukiet który mam zamrożony a robię je latem. Można też zamiast suszonego lubczyku dodać świeży jest super. Wreszcie zamiast porcji rosołowej z indyka które akurat w sklepie w którym kupuję są wyjątkowo mięsne można dodać np: pałkę z indyka tez się świetnie sprawdza a może nawet i lepiej:-)) Gdy rosół jest gotowy przecedzamy go no i oczywista sprawa podajemy z makaronem i zieloną świeżą lub mrożoną pietruszką:-))