Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 122
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 377
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 88
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 103
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 122
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 377
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 88
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 103
Składniki
Ogórki zamoczyć w wodzie, dobrze umyć, osuszyć. Słoiki umyć, wyparzyć. Na dno każdego słoika wsypać: ok. pół łyżeczki ziarenek gorczycy, 3 ziarna ziela angielskiego, 4 ziarenka pieprzu , 1 liść laurowy, 1/4 średniej cebuli i kilka plasterków marchewki. Układać ogórki pionowo w słoikach, na wierzch każdego dać 1-2 kwiatostany kopru. lać do garnka 6 szklanek wody, 1 szklankę octu, 5-6 łyżek cukru i 1-1,5 łyżki soli, wymieszać i zagotować. Zalać ogórki zalewą, zakręcić pokrywki. Pasteryzować słoiki w kąpieli wodnej przez ok. 10 minut od zagotowania.