Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przystawka do dań głównych lub jako przekąska na imprezy.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 141
Hummus to bliskowschodni specjał, który jest doskonałym źródłem białka i zawi...
Odsłon: 34
Placki z cukinii i marchewki są świetną alternatywą dla znanych i lubianych p...
Odsłon: 46
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 141
Hummus to bliskowschodni specjał, który jest doskonałym źródłem białka i zawi...
Odsłon: 34
Placki z cukinii i marchewki są świetną alternatywą dla znanych i lubianych p...
Odsłon: 46
Składniki
Umyć i obrać ogórki następnie pokroić na 4 części wzdłuż tak aby powstały słupki. Do pokrojonych ogórków wkroić cebule w plastry całość osolić 3 łyżeczkami soli, wymieszać, zostawić na 2 godz.
Po 2 godz odlewamy wodę z ogórków i dodajemy przyprawy, następnie wszystko mieszamy.
Przygotowujemy zalewę: 1 łyżeczka soli, 3 szklanki wody, 1 szklanka octu, 1,5 szklanki cukru wszystko zagotować.
Ogórki wkładamy do słoiczków i zalewamy gorąca zalewą. Pasteryzujemy 10 minut.