Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką lubię najbardziej. Gęsta, kremowa i świeża
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 259
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 239
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 259
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 239
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Składniki
Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki bądź tniemy na tarce ( strona do plastrów). Solimy i odstawiamy na ok 30min aż puszczą sok. Po tym czasie nadmiar odlewamy. Dodajemy obydwie śmietany, przyprawiamy pieprzem i dodajemy łyżeczkę octu (opcjonalnie). Koperek siekamy dodajemy do całości i wszystko dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki aby się schłodziła, ponieważ wtedy dużo lepiej smakuje. Podajemy wedle uznania.