Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z prasy, godny polecenia. Ogórki są naprawdę dobre.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 263
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8483
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 71
Polecam.
Odsłon: 167
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 263
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8483
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 71
Polecam.
Odsłon: 167
Składniki
Umyte ogórki pokroić w słupki, cebulę w talarki. Wszystko zasolić `1 garścią soli, na 1 godzinę.
Póżniej: 2 szkl cukru, 2 szkl octu, 1/2 szkl oleju, 2 torebki pieprzu ziołowego. Wymieszac wszystko - ogórki z zalewa, pozostawić na noc. Przemieszac czasem.
Wkładac do słoików, uzupełniac zalewą. Pasteryzować 10-12 minut. Wychodzi około 12 słoików 0,5 litrowych.