Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostajemy nadal w klimacie fantazji włoskich :) Tym razem idąc za ciosem, a przy okazji znajoma blogerka Futka zrobiła mi ochotę na pesto, dlatego postanowiłem, zrobić pesto z zielonych oliwek i suszonych pomidorów. To przy okazji akcji czyszczenia lodówki :) Jedlibyście? :)
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 215
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 73
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 255
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 429
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 215
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 73
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 255
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 429
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w ziołach prowansalskich, przyprawiamy solą i pieprzem, i podsmażamy na patelni. Do rozdrabniacza do lodu wkładamy oliwki, suszone pomidory i migdały. Następnie blendujemy je na gładką masę, dodajemy oliwę i doprawiamy do smaku. Wstawiamy wodę na makaron i po ugotowaniu, mieszamy z pesto i kurczakiem. Podajemy ze świeżo starym serem. Smacznego!