Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet, niby nic odkrywczego. Mimo to zamieszczam mój przepis. Właśnie w ten sposób zrobiłam kiedyś mój pierwszy omlet i wszedł na stałe do domowego menu.
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 220
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 280
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 220
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 280
Składniki
Przygotowujemy nadzienie. W tym przypadku nie jest ono skomplikowane, ani pracochłonne. Groszek konserwowy należy wymieszać z majonezem i gotowe. Jajka, mleko i sól rozbić trzepaczką na jednolitą masę. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną, powoli ogrzewać.Gdy warstwa przylegająca do patelni zetnie się, delikatnie ją odchylić, aby masa spłynęła na dno patelni. Kiedy już białko się zetnie, a powierzchnia omletu będzie jeszcze lekko galaretowata, nałożyć nadzienie na środek omletu, złożyć i zsunąć z patelni.
Smacznego. :)