Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 57
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1002
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1133
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 57
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1002
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1133
Składniki
Wędlinę pokroić w paski ,cebulę w pół plasterki.Cebulę podsmażyć na oleju na złoto ,pod koniec smażenia dodać wędlinę ,zioła,sól,pieprz.Smażyć jeszcze 2 minuty.Nadzienie przykryć i odstawić tak aby nie ostygło
OMLET. Jajka wybić do miski,dodać śmietanę ( ja dodaję 18 procentową łaciatą do zup i sosów ale można też dodać mleko lub wodę ).Posolić.Jajka roztrzepać aż żółtka połączą się z białkami
Na patelnię dać olej,podgrzać ,wlać jajka,gdy brzegi się zetną podnosić je delikatnie by masa z wierzchu spływała na dno. Smażyć na małym ogniu do momentu, aż masa z wierzchu przestanie spływać a omlet pod spodem będzie przyrumieniony
UWAGA.Omlet smaży się tylko z jednej strony ,ale gdy się woli usmażony z dwóch stron należy go przewrócić i jeszcze chwilkę smażyć.
Na połowę omletu nałożyć nadzienie i przykryć drugą połową . Smacznego