Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2264
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 33
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2264
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 33
Składniki
Ziemniaki kroimy w plastry, sparzonego pomidora obieramy i kroimy z ogórkiem w kostkę, boczek w paseczki.
Cebulę obieramy i drobno siekamy.
Jaja roztrzepujemy z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy ziemniaka, pomidora, ogórka, cebulę oraz boczek.
Rozgrzewamy tłuszcz i wlewamy masę jajeczną na patelnię.
Smażymy tak, żeby spód się zarumienił.
Podnosimy brzegi żeby płynna masa spływała pod spód.
Czekamy, aż wierzch się trochę zetnie i składamy na pół.