Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, delikatne oponki - ilovebake.pl
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 71
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 131
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 52
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 53
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 40
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 71
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 131
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 52
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 53
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 40
Składniki
Z mąki, proszku do pieczenia, sera, jak, śmietany i cukru zagniatamy ciasto. Pod koniec dodajemy spirytus. Na mocno posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 1-1,5 cm. Szklanką wykrawamy krążki, następnie kieliszkiem w środku mniejsze otworki. W rondelku rozgrzewamy olej lub smalec i na gorący ( temp. 180 C ) wkładamy oponki. Smażymy z obu stron na złoty kolor i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy oprószone cukrem pudrem.