Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka nasza wariacja na temat makaronu, boczku i oscypka. Wyszło przesmacznie.
Znakomity domowy chleb z gara. Aby wyszedł idealny najlepiej piec go w garnku...
Odsłon: 25
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 404
Polecam.
Odsłon: 371
Znakomity domowy chleb z gara. Aby wyszedł idealny najlepiej piec go w garnku...
Odsłon: 25
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 404
Polecam.
Odsłon: 371
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Boczek kroimy w kostkę i na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu smażymy. Do boczku (pod koniec smażenia) dodajemy posiekaną cebulę. Dusimy na małym ogniu, do zeszklenia. Oscypek kroimy w kostkę. Do boczku dodajemy makaron, chwilę razem podsmażamy. Zestawiamy z ognia i dodajemy śmietanę. Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Następnie dodajemy ser, ponownie mieszamy. Podajemy od razu z posiekaną natką pietruszki.