Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wygląda i smakuje przepysznie
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 261
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1375
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 261
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1375
Składniki
Śliwki umyj, oderwij ogonki, miąższ pokrój na połówki, usuń pestki. W garnku ustawionym na wolnym ogniu podgrzej miód. W trakcie podgrzewania mieszaj. Włóż śliwki i gotuj pod przykryciem 5-8 minut, z dodatkiem cynamonu i skórki otartej z 1 cytryny. 2. Deser ochłodź, przełóż na talerzyki. Migdały pokrój w słupki, mieszając upraż na patelni bez tłuszczu. Pamiętaj aby ogień nie był zbyt silny, ponieważ w przeciwnym razie migdały szybko się przypalą. 3. Przygotuj sos: mocno schłodzoną śmietankę ubij na pół sztywno. Wymieszaj z jogurtem, przyprawy do smaku cukrem i sokiem z cytryny. Podaj do śliwek. Wartość kaloryczna 1 porcji: 401 kcal.