Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 20
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 127
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 287
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 520
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 20
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 127
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 287
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 520
Składniki
W małym garnuszku rozpuścić margarynę. Zdjąć z ognia i dorzucić połamane w kosteczkę dwie białe czekolady. Mieszać do całkowitego połączenia. Następnie ubić pianę z białek z odrobiną soli. Dodać do niej cukier, cukier waniliowy i żółtka. Do tak uzyskanej masy jajecznej przesiać mąkę i całość delikatnie zamieszać. Dodać posiekane orzechy, przyprawę korzenną i przygotowaną wcześniej masę czekoladową. Dokładnie połączyć. Ciasto umieścić na wyłożonej papierem blasze i piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 30 min. Po upieczeniu ciasto pokroić w kwadraty i dowolnie udekorować. Najlepiej smakują następnego dnia.