Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do herbaty pachnący goździkami:) Trochę późno dodaję przepis bo pigwy już brak ale polecam zrobić jesienią i delektować się zimą:)
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 436
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23649
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 106
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 436
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23649
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 106
Składniki
Pigwę dokładnie umyć,usunąć gniazda nasienne i pokroić w małą kosteczkę. Ananasy z zalewy ( ja na podaną ilość pigwy dałam 5 krążków) kroimy również w małe kawałki. Do słoiczków (ja robiłam w małych) wkładamy kawałki pigwy,następnie trochę żurawiny i ananasów.(Jeśli robimy w większych słoikach robimy parę warstw) Do garnka wlewamy ok szklankę wody,wsypujemy cukier,wlewamy zalew z ananasów i dodajemy goździki.Mieszamy często i zagotowujemy.Gotujemy ok 3-5 min. Przygotowane owoce zalewamy wrzącym syropem z goździkami (tak by w każdym słoiczku znalazły się z 2-3 goździki) i mocno zakręcamy.Stawiamy do góry dnem do wystudzenia,smacznego:)