Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
owsianka z jesiennymi skarbami - figą, śliwkami i winogronem. cudownie rozgrzewająca i dodająca energii!
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 67
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 85
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 113
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 67
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 85
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 113
Składniki
Płatki, otręby i len łączę z przyprawami, rodzynkami, goji i imbirem. Solę. Zalewam mlekiem i zagotowuję. Jak owsianka zacznie bulgotać zdejmuję ją z gazu. Mieszam z syropem klonowym.
Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni Celsjusza. Owsiankę przelewam do naczynia żaroodpornego. Węgierki kroję na pół. Układam w owsiance rozcięciami do góry. Układam pokrojoną figę. Wbijam winogron. Posypuję makiem. Piekę około 30-40 minut. Wyjmuję z piekarnika.