Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak tego deseru jest jednym z moich najmilszych dziecięcych wspomnień... :) Wiem,że są różne wariacje na temat tego deseru,ale właśnie ta jest dla mnie najlepsza!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 593
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 144
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 154
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 593
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 144
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 154
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 110
Składniki
Każdą z galaretek rozpuścić osobno w 200 ml gorącej wody. Ostudzić. Dużą tortownicę wyłożyć folią spożywczą i na spodzie ułożyć blat biszkoptowy,po czym nasączyć go sokiem owocowym wymieszanym w proporcji pół na pół z wodą. Ostudzone galaretki miksować mikserem (moja Mama ubijała je trzepaczką,biedactwo... ) na najwyższych obrotach,jednocześnie cienkim strumieniem wlewając do każdej 100 ml śmietanki.Ubijać około dwóch minut. Ubite masy wylewać natychmiast na biszkopt. Uwaga dla początkujących: -galaretki miksować pojedynczo i od razu wlewać do tortownicy,bo bardzo szybko gęstnieją! :) Ja układam warstwy w takiej kolejności,jak podane sa w przepisie galaretki. Ślicznie się komponują! W sezonie dekoruję deser owocami. Przed podaniem chłodzić w lodówce około 2 godz. Życzę smacznego!