Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może i odważne, ale za to jakie smaczne połączenie!
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 659
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 60
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 177
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 5478
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 659
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 60
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 177
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 5478
Składniki
Połowę mleka (połowę szklanki) i wodę wlać do rondelka, odrobinę posolić, zagotować. Dodać płatki owsiane i gotować, aż do zgęstnienia (około 5-7 minut), co jakiś czas mieszając. W między czasie dodać masło, cynamon, kardamon, imbir i tymianek. Gotową owsiankę zdjąć z ognia. Przełożyć do miseczki, zalać resztą mleka (u mnie: zimne), udekorować plasterkami brzoskwini. Gotowe. Można podawać.