Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 33
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2719
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 115
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 106
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 33
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2719
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 115
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 106
Składniki
Ozorki gotowac z warzywami i przyprawami przez godzinę. Wyjąc, obrac ze skórki, wrzucic do rosołu i gotowac jeszcze przez pół godziny.
Z masła i mąki zrobic jasną zasmażkę, rozprowadzic rosołem, dodac chrzan. Gotowac do zgęstnienia, dodac śmietanę rozmieszaną z surowymi żółtkami. Podgrzac, ciągle mieszając.
Ugotowane ozorki pkroic na skos, polac sosem. Podawac z ziemniakami puree lub łazankami. Smacznego.