Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pampuchy w nieco odmiennej formie. Tradycyjnie przyrządza się je na parze. Ja dziś spróbowałam upiec je w piekarniku- wyszły równie pyszne.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Wykonanie: Drożdże z dodatkiem 1 łyżeczki cukru rozpuścić w ciepłym mleku i dodać do mąki. Następnie ubić jajka z resztą cukru, włożyć do naczynia razem z aromatem, masłem i solą do smaku. Wyrobić ciasto po czym odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
Z gotowego ciasta formować placuszki, nakładać łyżeczką Nutellę lub marmoladkę i zlepiać bułeczki. Następnie maczać w rozpuszczonym tłuszczu, układać w przygotowanej tortownicy i posypać ziarnem np. słonecznika w karmelu. Piec przez pół godziny w temperaturze 170 stopni.