Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5370
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 43
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5370
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 43
Składniki
Masło schłodzić w lodówce, wyjąć, starannie posiekać z przesianą mąką. Dodać cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, szczyptę soli, szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w przezroczystą folię, włożyć na godzinę do lodówki.
Ciasto wyciągnąć z lodówki, każdą część rozwałkować na placek o grubości ok 3 milimetrów (ale nie trzeba mierzyć linijką) wykrawać foremką lub szklanką okrągłe placki wkładać półćwiartki jabłek obtoczonych w cynamonie i sklejać po obu bokach .Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.
ok 30 minut.