Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować, utłuc lub zmielić- następnie zmieszać z drożdżami rozpuszczonymi w osłodzonym mleku. Dodać mąkę, jaja i posolić do smaku. Ciasto wyrobić dokładnie i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Następnie wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką, rozwałkować, wykrawać szklanką kółka, nadziewać pokrojoną parówką i zlepiać pączki .
Pozostawić jaszcze na chwilę do wyrośnięcia po czym usmażyć w rozgrzanym oleju.