Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis idealny dla osób zabieganych i zapracowanych.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 11803
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 199
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 11803
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 199
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać przy pomocy miksera. Najszybciej jest nakładać ciasto łyżeczką wprost zrzucając jej zawartość na gorący głęboki olej, ale pączuszki tak usmażone mają nieregularny kształt. Nie każdemu przypadną one do gustu. Dlatego ja porcję ciasta z łyżeczki przed wrzuceniem do oleju obtaczałam delikatnie w mące formując z niej kulkę, co zajęło trochę więcej czasu, ale efekt był zadowalający. Pączuszki smażymy na średnim ogniu do zbrązowienia, a po ostudzeniu dekorujemy cukrem pudrem.