Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Expresowe do zrobienia paczuszki z ciasta francuskiego z pysznym "wkładem" czekoladowo-bananowym:)
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 54
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 45
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 41
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 54
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 45
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 41
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni.
W miseczce rozbełtać jajko z wodą.
Stolnicę oprószyć lekko mąką ,rozłożyć ciasto francuskie i podzielić na 12 części.
Banana pokroić w plasterki.Jeżeli używamy czekoladę to pokroić ją na drobniejsze kawałki.
Na każdą z części ciasta francuskiego nakładać groszki lub czekoladę i plasterki banana. Brzegi ciasta posmarować jajkiem.Dwa przeciwległe rogi ciasta złożyć do siebie i uszczelnić brzegi ciasta z wierzchu jajkiem.
Gotowe wypełnione paczuszki ułożyć na blasze (dno wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia). Piec 12-15 minut,do zbrązowienia ciasta.Lekko przestudzone posypać cukrem pudrem.