Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Składniki
Mięso z indyka i boczek zmielić wraz z cebulą i czosnkiem. Dodać jajko ,doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać z bułką tartą dolewając odrobinę mleka.
Makaron napełnić przygotowanym mięsem mielonym. Nadziany makaron ułożyć pionowo w naczyniu żaroodpornym.
Jajka wraz z mlekiem i śmietaną rozbełtać. Dodać zioła prowansalskie ,gałkę muszkatołową ,sól i pieprz.
Zalać makaron znajdujący się w naczyniu żaroodpornym.
Na wierzch ułożyć plasterki pomidora.
Piec ok. godziny w temperaturze 180 stopni.